Avalanche van naderbij bekeken

0
268

De ene cryptomunt is de andere niet en dat geldt vast en zeker in het geval van Avalanche of Avax. Als je de Avax koers bij Bitvavo van de laatste jaren er even bijneemt, snap je al snel wat we hiermee bedoelen. Het project Avalanche en de bijbehorende cryptomunt Avax mogen dan wel nog niet bij het grote publiek bekend zijn, kenners zien er alvast de meerwaarde van in. Hoe de munt ontstaan is en waarom ze anders is dan alle anderen, lees je hieronder.

De geschiedenis van Avalanche

Als je nog niet eerder hoorde over Avalanche, is dat niet omdat het een nieuwe munt is. Al sinds 2018 bouwt Ava Labs, onder leiding van CEO Emin Gün Sirer, aan het zogenaamde achterliggende protocol. Deze doctor in de computerwetenschappen en professor aan de universiteit van Cornwell (New York) startte zijn crypto loopbaan met een onmiskenbare bijdrage aan de schaalvergroting van Bitcoin om daarna met een eigen en uniek project van start te gaan. Ava Labs kan intussen rekenen op een team van 71 ervaren, hoog opgeleide en uiterst bekwame leden.

Hoe werkt Avalanche?

Het unieke aan Avalanche is dat de blockchain moet voldoen aan drie vereisten, het moet gedecentraliseerd zijn, veilig en schaalbaar. Voor de meeste andere munten volstaat het om te voldoen aan twee van deze drie eisen. Iedereen kan Avalanche inzetten om zelf een blockchain te bouwen, waarna verschillende van deze blockchains onderling kunnen communiceren en elkaar ondersteunen. Dit kenmerk van interoperabiliteit is uniek en het tilt de werking van de klassieke blockchains naar een volgend en hoger niveau.

Handelen in Avalanche

Net zoals het kopen van Bitcoin mogelijk is via de gekende brokers en exchangers, kun je ook Avax, de cryptocurrency achter Avalanche bij diezelfde aanbieders aankopen. Bijkomende winst kun je bovendien ook realiseren door na de aankoop de munt te staken. In dat geval krijg je een vergoeding toegekend over de periode dat je deze munt in je digital wallet aanhoudt. Het totale aantal Avax coins dat ooit op de markt zal kunnen gebracht worden, werd vastgelegd op en beperkt tot 720 miljoen. Dit zorgt ervoor dat schaarste na verloop van tijd zal zorgen voor een stijging van de waarde van de munt. Dat Avax een munt is om in het oog te houden, kunnen we je wel met zekerheid vertellen. Maak een analyse van de koers, kies het juiste moment om in te stappen en laat het project van Ava Labs toe om je mooie winsten aan te bieden.