Goedkope zakelijke energie in 2022 scoor je met deze tips

Waar de gemiddelde ondernemer nou écht blij van wordt? Simpel: van een voordelig energiecontract. Vandaag de dag is zakelijke energie helaas een stuk duurder geworden dan een aantal jaren geleden. Alleen al in 2021 is de energieprijs flink omhoog gegaan. Dat heeft onder andere te maken met het gastekort dat ontstaan is door de coronacrisis, de koude winter van 2021 én de gasstop uit Groningen en Rusland. Maar: gelukkig betekent dit niet dat je helemaal geen geld meer kunt besparen op je zakelijke energierekening. In dit artikel lees je daarom enkele tips waarmee je nooit onnodig te veel betaalt voor je zakelijke energierekening in 2022.

Stap over op het moment dat dat mag

Het maakt niet uit of je een grootzakelijk energiecontract nodig hebt of dat je wilt gaan voor energie zakelijk zzp; er komt een moment dat je mag overstappen naar een nieuw zakelijk energiecontract. Veel ondernemers doen dit niet en blijven hangen bij de energieleverancier waar ze al die tijd al gezeten hebben. Mocht je huidige energieleverancier met een goede energiedeal komen op het moment dat je contract bijna afloopt dan is dat geen probleem. Het is echter vaak een beter idee om over te stappen naar een ander energiebedrijf. De kans is namelijk groot dat je ergens anders een goedkoper zakelijk energiecontract kunt scoren. Zakelijke energieleveranciers willen namelijk altijd nieuwe klanten scoren. Dat doen ze door met aantrekkelijke kortingen en cadeaus te stunten. Wat je ook doet; onderneem in ieder geval actie zodat je sowieso het beste energietarief van dat moment gaat pakken. Door te blijven hangen zonder iets te doen, heb je gegarandeerd nooit het beste energiecontract voor je bedrijf.

Begin met zakelijk energie vergelijken voor goede deal

Wat je ook zeker niet mag vergeten in je zoektocht naar een voordelig energiecontract is het beginnen met zakelijk energie vergelijken. Door energiecontracten met elkaar te vergelijken weet je binnen no-time welke contracten het beste bij jouw bedrijfssituatie passen. Het goede nieuws is dat je dit tegenwoordig helemaal niet meer zelf hoeft te doen. Online vind je namelijk gewoon een zogeheten zakelijke energievergelijker waarmee je direct kunt beginnen. Dat is een handige tool waarvoor je eigenlijk alleen de gegevens rondom je jaarlijkse energieverbruik nodig hebt. Met die gegevens gaat de tool op zoek naar een aantal passende energiedeals, terwijl je zelf met een kop koffie of thee heerlijk achterover kunt zitten. Omdat dit soort tools over het algemeen onafhankelijk zijn, betekent dit dat je altijd het meest complete aanbod te zien krijgt. Dat scheelt je veel zoekwerk én op deze manier zie je altijd binnen enkele minuten waar je het meest voordelig uit bent. Ideaal!

Op langere termijn geld besparen op je energiecontract

Tot slot moet je weten dat er nóg een manier is om geld te besparen op je zakelijke energiecontract en dat is door te investeren in zakelijke zonnepanelen. Met zonnepanelen (en een omvormer) wek je je eigen groene energie op uit de zon. In eerste instantie lijkt dit weliswaar niet voordeliger te zijn, omdat je hier eerst een investering voor moet doen. Je profiteert hier pas veel later van; gemiddeld hebben de meeste ondernemers de investering in zonnepanelen er binnen acht tot tien jaar uit. Vervolgens maken zij nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie! Zonnestralen kosten namelijk niks waardoor je nog voor een hele lange tijd profiteert van je eigen gratis opgewekte energie. Hoewel je hier nog niet van kunt profiteren in 2022 is dit jaar wel de perfecte timing om te starten met investeren in zonnepanelen zodat je er later van kunt profiteren.

Anderen lazen ook:

Gerelateerd