Bitcoin kopen, een investering wat voor jou?

Steeds meer mensen verdiepen zich in bitcoin kopen, en dat is ook niet zo gek. Het is de eerste cryptomunt die op de markt is gekomen, en hiermee ook de meest bekende. Veel grote bedrijven investeren in bitcoin en in steeds meer landen is het al geaccepteerd als betaalmiddel. In sommige landen is het gebruik van bitcoin wel verboden, maar er wordt alsnog gezegd dat het de toekomst is. Toch moet je, voordat je bitcoin wil kopen, weten dat de cryptowereld volatiel is. De koers van elke cryptomunt kan stijgen, maar ook weer zakken. Daarom moet je risico’s durven nemen en alleen geld investeren in cryptomunten wat je kunt missen. Maar goed, als je bitcoin wil kopen, hoe doe je dit dan?

Online bitcoin kopen

Je kunt online gemakkelijk bitcoin kopen op websites als Satos, waar duidelijk staat uitgelegd hoe je dit doet. Vaak kun je zeven dagen per week terecht bij de klantenservice, mocht je hulp nodig hebben met het kopen van bitcoin. Naast bitcoin, kun je op zo’n website vaak ook andere cryptomunten kopen. Als je dan bitcoin koopt, is het belangrijk om eerst een bitcoin wallet aan te maken. Hoe je dit doet wordt ook op de website uitgelegd. Een bitcoin wallet is een veilige manier om je bitcoins in op te slaan. Echter zijn er ook weer verschillende wallets, namelijk web wallets, mobiele wallets, hardware wallets en software wallets. Een software wallet is heel veilig, maar met een mobiele wallet heb je jouw cryptomunten altijd op zak. Het is dus maar net wat je belangrijk vindt en hier kies je de bitcoin wallet ook op uit. 

Bitcoin en andere cryptomunten kopen

Als je bitcoin wil kopen, kan dit dus gemakkelijk online. Op dezelfde website kun je bitcoin vaak ook verkopen, wat ook weer duidelijk wordt uitgelegd. Als je andere cryptomunten wil kopen, kan dit ook. Doe vooraf wel even onderzoek naar de cryptomunt, zodat je weet waar je in investeert. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je het verhaal achter de cryptomunt weet, en waar het team mee bezig is. Ook is het belangrijk om het nieuws over de cryptomunt in de gaten te houden, zodat je beter kunt inschatten wanneer het een goed moment zou zijn om de cryptomunt te verkopen. Onthoud dat je dit nooit helemaal zeker weet, maar het is goed om op de hoogte te zijn van nieuwe updates rondom de cryptomunt. Ga jij bitcoin kopen, of ga je toch voor een andere cryptomunt?

Anderen lazen ook:

Gerelateerd