Koffie voor energie én rust

Koffie ken we allemaal als hét drankje dat ons opnieuw energie geeft als we een dipje hebben. Het is dan ook een feit: de cafeïne die in koffie zit, maakt je wakkerder en geeft je energie, maar dat gebeurt langzaam aan. Je zou dus denken dat koffie enkel geschikt is voor wie graag actief wil zijn, maar toch kan zo’n heerlijk kopje koffie ook voor een momentje van rust zorgen. Wij vertellen waarom koffie een prima idee is om energie te krijgen, maar ook om tot rust te komen.

Koffie geeft je energie

Wie graag een straffe koffie drinkt, zal het kunnen beamen: zo’n cafeïneshot geeft je instant energie. Dit bestanddeel dat in koffie zit, zorgt er ook voor dat je je beter kan concentreren en beter kan presteren. Koffie is dan ook geliefd bij studenten, wie lang met de auto moet rijden en uiteraard bij het ontbijt om wakker te worden. We moeten wel even nuanceren: van koffie op zich krijg je niet meer energie. De cafeïne wordt snel opgenomen in je bloed en zorgt voor een tijdelijke boost, maar na enkele uurtjes verdwijnt het effect alweer. Drink je koffie graag met melk en/of suiker? Dan wordt de opname van cafeïne vertraagd. Koffie moet je dus vooral drinken omdat je het lekker vindt, niet zozeer om een energieboost te krijgen want die duurt toch niet zo lang. Kies liever voor een powernap als je opnieuw energie wil krijgen.

Koffie brengt je tot rust

Naast energie kan koffie ook rust brengen. Of toch vooral het koffiemoment dat je creëert. Misschien vind je het wel fijn om je vers gezette kopje illy koffie ‘s ochtends vroeg op te drinken? Maak er dan jouw momentje van: trek een warme badjas en pantoffels aan en neem je kopje koffie mee naar buiten, waar je het op een bankje kan drinken terwijl de zon stilaan opkomt. Het is misschien koud, maar deze heerlijke koffie zal je meteen verwarmen terwijl je geniet van van de tsjilpende vogels die net als jou rustig wakker worden. Ook op andere momenten van de dag kan je van je koffiemoment een moment van me-time maken. Zonder je even af en zoek een rustig plekje waar je kan genieten van dit heerlijk kopje goud. Zo kan er opnieuw tegenaan!

Voor elk wat wils

Of je nu koffie drinkt om energie van te krijgen of net om je even af te zonderen en tot rust te kopen, dit drankje smaakt altijd. Bovendien is er voor elk wat wils: een straffe espresso, een zachte cappuccino of een extra grote latte macchiato. Gemaakt met bonen, capsules, pads of gemalen koffie, wat je maar verkiest. Hoe ziet jouw favoriete koffiemomentje eruit?

Anderen lazen ook:

Gerelateerd