Een ander idee voor een leuke baan

0
431

Wanneer we nadenken over banen, komen dezelfde paar veel naar boven. Werken in een kantoor, het hebben van een eigen bedrijf, in de zorg. Voor mensen die graag met hun handen willen werken, zijn kunstenaar en werken in de bouw de opties. Aanbevolen wordt om een baan te nemen in een sector waar hard mensen nodig zijn. Denk hierbij aan de horeca, de zorg of leraren. En natuurlijk is dit nog steeds waar! Zoek je een baan of een andere baan en klinkt dit leuk om te doen? Fantastisch! Maar voor iedereen die wat anders aan het zoeken is, kan het moeilijk zijn om wat te vinden dat niet in de eerder genoemde categorieën valt. Dus hier is een nieuwe categorie: onbekende, maar wel leuke, banen.

Medicijnbezorger

Een medicijn bezorgt, de naam doet het al vernoemen, medicijnen rond. Zij werken voor een apotheek of een ziekenhuis en bezorgt medicijnen bij mensen die het niet zelfs op kunnen halen. Dit draait dan vaak om huizen van oudere mensen, invaliden en/of verzorgingstehuizen. Een voordeel van deze baan, en waarom het een stapje meer is dan normaal bezorgen, is dat oudere mensen veel fooi geven. Dat kan nu wat minder zijn in COVID- tijden, maar een fooitje gaat wel gegeven worden.

Boomverzorger

Houd je veel van de natuur en het werken erin? Dan kan tuinier een leuke optie zijn. Maar ook de bomen horen verzorgt te worden. Ja, boomverzorger is echt een baan. Zij zorgen ervoor dat bomen gezond blijven en goed groeien. Bij zieke bomen neemt de boomverzorger een monster af om hieruit te kunne determineren wat er mis is met de boom. Om boomverzorger te worden, hoef je geen opleiding te volgen. De kneepjes van het vak worden vooral geleerd tijdens het werken zelf. Let er wel op dat er veel in bomen geklommen wordt. Voor de mensen met hoogtevrees is dit dus misschien niet de beste optie.

Ontruimer

Het opruimen van een woning nadat iemand is overleden of naar een verzorgingstehuis verhuist, is nobel werk om te doen. Zeker wanneer de bewoner overleden is, kan het voor de nabestaanden moeilijk zijn om het huis op te ruimen. Dan kunnen de ontruiming geroepen worden. Hoe dit precies zijn werk gaat, kan bij Ontruiming de Zwart gelezen worden. Ook voor ontruimer zijn is er geen vooropleiding nodig, maar lekker handmatig werken. Wonende rondom Utrecht? Dan kan er snel begonnen worden met woningontruiming Utrecht.

Uitvaartondernemer

Als we het hebben over overledene, dan kan er doorgepraat worden over een baan als uitvaartondernemer. Een uitvaartondernemer regelt een uitvaart, zodat er wat taken uit de handen van de nabestaanden worden gehaald. Hoeveel taken er overgenomen worden, dat kan besproken worden met de directe nabestaanden. Een uitvaartondernemer regelt het thema van de uitvaart, de soort uitvaart, bloemen, een grafsteen en zal coachen nadat de uitvaart geweest is. Een mooie baan die hard nodig is.