Wat zijn voedingssupplementen en heb jij ze nodig?

0
645

Iedereen heeft wel eens van voedingssupplementen gehoord. Het lijken een soort wondermiddeltjes te zijn die onze gezondheid een boost geven. Een boost aan zowel onze organen als uiterlijke kenmerken, evenals de mentale gezondheid. Dat klinkt ideaal, maar is dat ook zo? Er worden veel voedingssupplementen aangeboden en de meeste zijn gewoon in de drogisterij of online te koop. Het kan daarom zijn dat je supplementen neemt die je misschien niet nodig hebt, of juist baat hebt bij een supplement dat je momenteel niet inneemt. Omdat er veel meningen over voedingssupplementen zijn die sterk uiteenlopen lees je hieronder meer over wat deze supplementen precies zijn en of jij ze wellicht kunt gebruiken.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn letterlijk een aanvulling op je dagelijkse voeding. We weten allemaal dat een ons lichaam uitgebalanceerde voeding volgens de Schijf van Vijf nodig heeft en hiermee zou je genoeg vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft binnen moeten krijgen. Toch kan het zijn dat je niet genoeg stoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Misschien lukt het niet om gezond te eten of zorgt een lichamelijke klacht hiervoor. Je kunt er daarom voor kiezen om een supplement te nemen in de vorm van een bruistablet, kauwtablet, capsule, vloeistof of poeder. Er zijn enkelvoudige supplementen, gecombineerde supplementen en multivitamines verkrijgbaar. Ze bevatten synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen of bioactieve stoffen die dezelfde werking hebben als de varianten die van nature in eten en drinken zitten.

Soorten voedingssupplementen

De supplementen komen dus in allerlei soorten en vormen voor. Bij vitamines kun je denken aan de ‘gewone’ vitamine A, B, C, maar ook aan multivitamines waarin een combinatie zit. De mineralen die je als aanvulling op je voeding kunt nemen zijn onder meer magnesium, zink, ijzer en calcium. Daarnaast bestaat er nog een hele lijst aan overige supplementen, waaronder visolie, probiotica, glucosamine en collageen. Ieder supplement heeft zijn eigen eigenschappen en bieden ondersteuning bij diverse lichamelijke en mentale situaties.

Wanneer een supplement nemen?

Je hebt je vast wel eens afgevraagd of je een voedingssupplement nodig hebt en welke dat dan zou zijn. Met zoveel keuze is het al snel een onmogelijke opgave om de supplementen te vinden die echt bij jou passen. Het begint allemaal met de juiste voeding. Wel zijn er bepaalde groepen mensen voor wie een supplement wenselijk kan zijn, waaronder mensen die te weinig eten, mensen die te eenzijdig eten of mensen die een extreem afvaldieet volgen. Laat je door een vakkundige adviseren over het eventueel gebruiken van voedingssupplementen en zorg ervoor dat je de supplementen bij een betrouwbare partij koopt, zoals Life Extension. Bij Life Extension vind je een divers aanbod supplementen die jouw gezondheid een boost zouden kunnen geven.