EPDM dakbedekking: de beste keus voor reparatie of vervanging van een dak

EPDM dakbedekking is een duurzame en economische oplossing voor het repareren of vervangen van lekkende daken. EPDM dakbedekking gaat veel langer mee dan bitumen, pvc of andere soorten dakbedekking. Daarnaast is EPDM plaatsbaar door iedereen, met behulp van de juiste lijm en gereedschap. Benieuwd naar alle voordelen van epdm kopen? Lees dan snel verder!

Wat is EPDM?

EPDM dakbedekking is een synthetische rubbersoort die wordt gebruikt voor het afdichten en beschermen van hellende of platte daken. epdm folie biedt uitstekende weersbestendigheid en is bestand tegen tal van weersinvloeden, zoals extreme hitte, kou en UV-licht.

Waarom is EPDM de beste keuze voor een dak?

EPDM dakbedekking heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking, zoals bitumen en pvc. EPDM is bijvoorbeeld duurzamer, bestand tegen extreme weersomstandigheden, en eenvoudig zelf te plaatsen. Daarnaast is de levensduur van EPDM veel langer dan die van andere materialen, waardoor u minder vaak hoeft te renoveren en het dak langer meegaat. Kortom: EPDM dakbedekking is een economische en duurzame keuze voor zowel particulieren als bedrijven.

Hoe plaats je EPDM dakbedekking?

Omdat EPDM beschikbaar is in verschillende lengtes en breedtes, is het te gebruiken op ieder soort dakvlak. Daarnaast is het erg gemakkelijk om zelf aan te brengen, met behulp van de juiste lijm en gereedschap.

1. Controleer of de ondergrond van het dak stevig, droog en schoon is.

2. Verwijder eventuele oude dakbedekking en breng een dunne laag EPDM lijm aan op het dakvlak.

3. Plaats vervolgens de stukken EPDM dakbedekking op het dak, zodat er geen overlappingen of gaten ontstaan.

4. Druk de EPDM stukken goed aan met een roller en laat de lijm goed drogen.

5. Neem eventueel een extra laag EPDM dakbedekking aan om de dakbedekking helemaal waterdicht te maken. Zo geniet u jarenlang van een lekvrij en duurzaam dak!

Alle ins en outs over EPDM

Of je nu op zoek bent naar de beste oplossing voor een lekkend of verouderd dak, of geïnteresseerd bent in het aanschaffen van nieuwe EPDM dakbedekking, er is veel informatie over te vinden online. Zo kun je bijvoorbeeld blogs en reviews lezen om een goed beeld te krijgen van de voordelen. Informatie hierover is terug te vinden op websites zoals die van fabrikanten, doe-het-zelf platforms, specialistische blogs, of in boeken over dakwerken en onderhoud. Zo kun je altijd op de hoogte blijven van alle ins en outs!

Als je alle bovenstaande informatie in acht neemt zul je binnenkort zeker weer een mooi en duurzaam dak hebben! Succes!

Anderen lazen ook:

Gerelateerd