Hoe kun je op een duurzame manier printen?

0
399

Tegenwoordig is het ons aangeraden om op een duurzame manier om te gaan met het aardbol waarop we leven. Duurzaamheid is waar het allemaal om draait. Duurzaam printen is dan ook een van de aspecten die dan bij komen kijken. De meeste mensen hebben een negatief beeld over duurzaam printen. De algemene opvatting wat er volgt is dat er  niet meer onbezorgd geprint kan worden. Maar dat is helemaal anders als je het begrip duurzaam printen onder een vergrootglas zet. Er zijn een paar tips die je tot je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je je print werkzaamheden op een duurzame manier uitvoert. 

 

 

Printen wanneer het nodig is

Om een aanvang te maken met duurzaam printen zal er een mentaliteitsombuiging plaats moeten vinden. Het beste zou zijn om niet meer te printen, maar dat is praktisch niet haalbaar. Er zal altijd een document of een stuk die geprint MOET worden. In dit geval kun je kiezen voor de opties “concept”of “mindere kwaliteit”. Het gevolg is dat er minder inkt verbruikt zal worden. Indien je je printerinstellingen  op zo een manier instelt, kun je tot wel 50% op printkosten besparen. Een alternatief is om aan te geven in grijstinten te printen. Ook dit zal veel schelen voor wat de printkosten betreft. 

 

 

Gebruik een duurzame printer

Ben je van plan om een duurzame printer te kopen, dan kun je het best kiezen voor een met een stand-by functie. Dat wil zeggen dat de printer automatisch omschakeld naar een slaapstand. Indien je weer moet printen, springt het weer terug. Daarnaast heb je ook de andere functie die een “bespaarfunctie” heeft. Deze printer gaan helemaal uit en kan gerekend worden tot de beste duurzame printers. Zeker niet te vergeten zijn de all-in-one printers. De printers staan vooral bekend om hun milieuvriendelijk impact. Daarnaast heb je met een all-in-one-printer alles bij een. Scannen, kopiëren en printen kun je meteen doen. 

 

 

Inkt Zuiniger printer

Verder kun je ook ervoor kiezen om een inkt zuinige printer te gebruiken. Het is gewoon een vaststaand gegeven dat sommige printers overdrijvend veel inkt gebruiken per pagina. Deze modellen printers kun je liever vermijden. Vooral als we het hebben over duurzaam printen. De praktijk wijst uit dat in de meeste gevallen een goedkope printer niet inkt zuinig is. Je zult dus meer hp inktcartridges moeten kopen om je printer optimaal te kunnen houden. Dat is precies wat er niet moet gebeuren. 

 

 

Kun je gebruik maken van huismerk inktcartridges?

Indien je je hebt voorgenomen om duurzaam te printen, dan kun je gebruik maken van huismerk inktcartridges. Huismerk inktcartridges doen niet onder ten opzichte van merk inktcartridges. Bij de verschillende shops zul je ongetwijfeld gebruik kunnen maken van de voordelige aanbiedingen en bundels die er te vinden zijn. Een Hp 903xl kun je zeer eenvoudig vinden bij de verschillende webshops.