Is het verstandig om regelmatig geld te lenen?

In onze hedendaagse maatschappij ligt het maken van schulden bijna dagelijks op de loer. Niet iedereen heeft hier last van, maar de mensen die het wat minder breed hebben wel. Het is namelijk zo dat je nagenoeg alle middelgrote tot grote aankopen tegenwoordig op afbetaling kunt doen. Sommige mensen zeggen: dit is alleen maar goed zodat iedereen de spullen die hij of zij nodig heeft kan kopen. In principe is dat ook zo, maar veel mensen laten zich toch verleiden tot het doen van bepaalde onnodige aankopen die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Daarom is het erg belangrijk dat je je best doet om zo min mogelijk spullen op afbetaling te kopen. 

 

Welke spullen kun je tegenwoordig allemaal op afbetaling kopen?

Het is tegenwoordig bij zo veel spullen mogelijk om ze op afbetaling te kopen, dat sommige mensen het normaal vinden om niet meer à la minute te betalen voor hetgeen wat zij kopen. Zo is het bij elektronicawinkels bijvoorbeeld mogelijk om spullen op afbetaling te kopen. Het is natuurlijk zo dat bepaalde spullen die je hier kunt kopen noodzakelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vaatwasser of een wasmachine. Toch wordt de mogelijkheid tot het kopen op afbetaling vaker gebruikt door mensen die een nieuwe televisie willen, maar hier op dit moment geen geld voor hebben. Dat is natuurlijk een kwalijke zaak aangezien niemand per se een televisie van 1.000 euro nodig heeft. Daarom is het aan te raden om goed na te denken voordat je spullen op afbetaling koopt. Op het moment dat je het koopt, is het allemaal leuk, maar wanneer je de schuld moet betalen is al het leuke er wel vanaf. 

 

Moet je dan helemaal nooit geld lenen om iets te kopen?

In principe is het verstandiger om nooit geld te lenen, maar voor een vrij groot deel van de Nederlanders is dit helaas niet mogelijk. Uiteraard is er een hypotheek nodig om een woning te betalen, maar we hebben het nu over andere soorten leningen. Als je bijvoorbeeld iedere dag naar je werk moet met een motor of een auto, maar je huidige vervoersmiddel begeeft het, is het noodzakelijk om een nieuwe aan te schaffen. Indien je hier niet genoeg geld voor hebt, is het logisch dat je verder gaat met het financieren motor of auto. Ook zijn er mensen die geld lenen om zonnepanelen aan te schaffen. Dit kan een handige investering zijn omdat het goed is voor het milieu en je er op de lange termijn geld mee bespaart. Daarom zou je kunnen overwegen om een financiering zonnepanelen aan te vragen. 

 

Anderen lazen ook:

Gerelateerd