Je tuin opknappen met een klein budget doe je zo!

0
685

Wil jij graag je tuin eens flink onder handen nemen? Dan heb je vast en zeker op het internet wel al gezocht naar de mogelijkheden. Ook grote kans dat je meteen bij verschillende hoveniersbedrijven en aannemers uit kwam. Misschien heb je zelfs wel al een offerte aangevraagd en kwam je al snel tot de conclusie dat de tuin opknappen op die manier hem niet gaat worden. De tuin op die manier opknappen kan namelijk behoorlijk wat geld kosten. Toch is dit zeker niet de enige manier en hoeft het opknappen van je tuin ook geen duizenden euro’s te kosten. Zelfs met een klein budget kan je al de nodige aanpassingen maken, mits je weet hoe je dit het beste kan aanpakken. In dit blog vertellen we je daar graag meer over.

Maak zelf het ontwerp

Wanneer je graag in je tuin aan de slag wil is het goed om te beginnen met het maken van een plan. Je hebt vast wel voor ogen wat je graag anders ziet in je tuin. Begin daarom eens met een ontwerp of een schets van de tuin zoals je hem straks graag ziet als alles is opgeknapt. Aan de hand van dit ontwerp kan je bepalen wat haalbaar is in je eentje en voor je budget en wat niet. Ook geeft dit ontwerp je houvast en kan je het opknap proces opsplitsen in verschillende kleine projectjes. Begin bijvoorbeeld eerst met het terras en werk daarna stap voor stap verder. Op deze manier kan je je goed op een taak focussen en raakt niet alles door de war.

Oud wordt weer nieuw

Wanneer mensen hun tuin gaan opknappen, zien we vaak dat oude spullen ruimte moeten maken voor iets nieuws. Begrijpelijk, maar niet altijd nodig. Zo kunnen houten plantenbakken en tuinstoelen nog prima een ronde mee. Je moet ze misschien alleen een beetje opknappen en/of een andere bestemming geven. Is je oude tuinstoel bijvoorbeeld echt niet meer geschikt al tuinstoel? Gebruik hem dan als decoratie voor in je tuin. Knap hem een beetje op en zet hem bijvoorbeeld in een hoekje neer met een paar gave tuinplanten erop. Zo heb je opeens een ontzettend leuk hoekje zonder dat het je een half maandsalaris heeft gekost.

Maak zelf je meubelen

Ben je een beetje handig met je tuingereedschap? Dan kan je net zo goed ook zelf je tuinmeubelen in elkaar knutselen. Een tuinmeubel zoals een loungebank is namelijk zo gemaakt. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar houten pallets, touw, schroeven, een schroevendraaier en een likje verf of beits. Plaats twee pallets op elkaar en doe dat keer twee of drie. Deze dubbele pallets leg je vervolgens naast elkaar met een pallet erachter. Bevestig al de pallets aan elkaar, knap ze een beetje op en maak het comfortabel met een paar kussens en dekens. Wedden dat jullie niet meer vandaan komen aankomende zomer?