Gebruik aaltjes tegen mieren in jouw achtertuin

0
452

Wanneer het lekker weer is buiten dan vinden Nederlanders het vaak lekker om in de tuin te zitten en misschien wel een barbecue aan te steken. Het is dan natuurlijk vervelend wanneer er allemaal mieren in je tuin lopen. Het kan dan zo zijn dat er een mieren nest in je tuin aanwezig is. Hier wil je dan zo snel mogelijk van af uiteraard. Dit kan makkelijk worden gedaan. Zo kun je namelijk aaltjes tegen mieren gebruiken. De aaltjes zullen er dan voor zorgen dan de mieren niet kunnen overleven. Een plek waar je dit kunt kopen is bijvoorbeeld bij Biobestrijding. Zij hebben op hun website aaltjes staan die je dan tegen mieren kan inzetten. Verder verkopen ze natuurlijk nog een hoop andere dingen en ook meer dan alleen maar bestrijdingsmiddelen.

Hoe gaat het te werk?

Wanneer je aaltjes tegen mieren gaat gebruiken is het wel handig om te weten wat er precies gebeurt. Aaltjes zijn namelijk kleine organisme die je dus kunt inzetten om mieren mee uit te roeien, maar ook andere ongewenste insecten in je tuin. Deze aaltjes moet je zelf in de grond stoppen. Dit is echt vrij makkelijk om te doen, dit kun je namelijk doen met behulp van een gieter of een speciale waterspuit. Er zijn ook een aantal voorwaarden bij het aanbrengen van de aaltjes. Deze informatie kun je ook allemaal vinden op de website van Biobestrijding in de omschrijving van het product. Zo moet je er voor zorgen dat de grond altijd vochtig is, niet te nat en ook niet te droog. Ook moet de temperatuur tussen de 8 en 30 graden zijn. Om zekerheid te hebben kun je er dus beter voor kiezen dat de grond rond de 20 graden is. Dit ligt er namelijk tussen in en zo weet je ook zeker dat het goed zal werken. Wanneer de temperatuur onder de 8 graden zal vallen zullen de aaltjes tegen mieren minder goed werken en misschien zelfs inactief worden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Wat kun je nog meer vinden op de website?

Als je dan een kijkje gaat nemen op de website van Biobestrijding dan zie je dat je hier dus veel meer kan vinden dan alleen maar aaltjes tegen mieren. Zo hebben ze eigenlijk voor elke ongewenste insecten wel een biologisch bestrijdingsmiddel. Het voordeel van een biologisch middel is dat het geen schade zal toebrengen aan de natuur. Dat is natuurlijk super fijn. Buiten deze middelen verkopen ze bij Biobestrijding ook dingen zoals graszaad en dierenvoeding. Ook kun je er leuke en handige blogs lezen over de middelen en ziektes in planten. Dit is allemaal hartstikke interessant natuurlijk en kan misschien ook nog wel handig zijn om zelf toe te passen.