Je eerste meters op een nieuwe motor: zo bereid jij je voor!

0
382

Als je net een nieuwe motor hebt gekocht, zal je waarschijnlijk heel erg enthousiast zijn. Natuurlijk wil je meteen gaan rijden en de wind in je gezicht voelen. Maar voordat je dat kunt doen, is het belangrijk dat je eerst wat informatie inwint over hoe je veilig kunt rijden. Dit artikel verstrekt een korte gids voor beginners die net een motor hebben gekocht zodat jij veilig en voorbereid de weg op kan. Er is namelijk niets zo vervelend als uit het niets voor een verrassingen te komen staan. Er zijn een aantal dingen waarop je wilt en moet letten.

De basics

De eerste stap die je moet ondernemen, is het lezen van de handleiding van je motor. Je moet leren hoe je motor werkt en hoe je hem moet onderhouden. Het is ook belangrijk om te weten hoe je de motor moet starten en stoppen. Als je deze informatie niet hebt, kan het zijn dat je ongelukken krijgt of dat je de motor beschadigt.

Verzekeringen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee soorten motorverzekeringen zijn: de wettelijke aansprakelijkheid en de all-riskverzekering. De wettelijke aansprakelijkheid is verplicht in de meeste landen, terwijl de all-riskverzekering vrijwillig is. De wettelijkaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen schade die je aanricht aan anderen, terwijl de allriskverzekering ook dekking biedt voor schade aan jouw motorfiets. Direct motorverzekering afsluiten raden wij absoluut aan.

De all-riskverzekering is duurder dan de wettelijke aansprakelijkheid, maar het kan de moeite waard zijn om te overwegen, vooral als je in een gebied woont waar veel verkeer is. Als je een ongeluk met een andere bestuurder krijgt, zal de all-riskverzekering ook de schade aan je eigen motorfiets dekken. Het kan ook andere soorten schade dekken, zoals diefstal of schade door weersomstandigheden. Een motor all risk verzekeren is daarom een slim idee!

Proefrit

Een andere belangrijke stap is het maken van een proefrit. Voordat je gaat rijden, is het belangrijk dat je eerst oefent hoe je de motor moet besturen. Doe dit in een rustige omgeving, zoals een parkeerplaats of een leeg veld. je de motor eenmaal onder de knie hebt, kun je rustig gaan oefenen hoe je in- en uit moet draaien, hoe je moet stoppen en hoe je moet remmen.

De eerste meters

Wanneer je denkt dat je klaar bent om op de weg te gaan, moet je ervoor zorgen dat je je aan de snelheidslimiet houdt. Wees ook voorzichtig met bochten en rij niet in het donker. Als je deze in acht neemt, zal je een veilige en plezierige rit hebben. Zorg daarnaast altijd dat je lekker met het verkeer meerijdt!