Zo voorkom je pijnlijke voeten!   

Onze voeten krijgen dagelijks nogal wat te verduren. Niet alleen brengen ze ons van A naar B maar we sluiten ze ook nog eens op in een krappe omgeving. Natuurlijk zijn schoenen ontzettend belangrijk, zonder zouden we onze voeten stuk lopen, maar toch worden onze voeten er niet altijd even blij van. Het resultaat? Pijnlijke voeten! Heb jij wel eens last van pijnlijke voeten en wil je dat in het vervolg graag voorkomen? Hier enkele waardevolle tips!

Goede kwaliteit

Waar het veelal misgaat als we schoenen kopen, is het kopen van schoenen die niet van goede kwaliteit. Hoe duur sommige schoenen ook mogen zijn, ze zijn lang niet altijd van het juiste materiaal gemaakt. Schoenen waar je voeten wel blij van worden zijn schoenen die zijn gemaakt van natuurlijk materiaal zoals leer of linnen. Deze materialen zijn ademend mar ook vochtregulerend. Ook suéde en katoenen schoenen zijn prima schoenen om te dragen. Wat je liever niet wilt zijn schoenen van een goedkoop (aanvoelend) materiaal. Schoenen van goede kwaliteit vind je bijvoorbeeld in de Mason Garments heren collectie

Juiste maat

Naast de kwaliteit gaat het ook behoorlijk vaak mis bij de maat van de schoenen. Veel mensen dragen vaak een (halve) maat te grote of te klein. Soms is het ook lastig om de juiste schoenen te kiezen wanneer je bijvoorbeeld maat 38,5 of 40,5 hebt. In Nederland worden over het algemeen voornamelijk alleen maar hele maten aangeboden. Ook kan het zijn dat je voeten in maat verschillen. Zo zijn er veel mensen die aan de ene voet een hele maat hebben en aan de andere voet een halve maat groter of kleiner. Kies toch altijd liever schoenen die iets te groot zijn dan te klein. Wanneer de schoen te klein is gaat deze knellen wat je voeten niet ten goede doen. Ook het lopen is hierdoor geen pretje. Wanneer je schoenen een paar maten ruimer vallen heb je kans dat de schoenen gaan schuiven en ook dat is geen pretje. Probeer dus maximaal een halve tot één maat groter te dragen.

Juiste type schoen

Als we eens kijken naar alle collecties, zoals bijvoorbeeld de Mason Garments dames collectie, zien we vele verschillende modellen voorbij komen. Van smal tot breed en van laag tot haak. Ook een brede of een smalle hak kan tot de opties behoren en dan nog de verschillende soorten neuzen. Kortom, genoeg keuze. Zoek het juiste type schoen dat aansluit op jouw voeten. Heb je bijvoorbeeld tenen die iets naar binnen zijn afgebogen dan is een schoen met een smalle neus prima voor jou. Staan je tenen allemaal recht naar voren? Dan ben je eerder op zoek naar schoenen met een ronde of zelfs een vierkante neus. Ook kan er nog verschil zitten in de breedte van de schoen.

Anderen lazen ook:

Gerelateerd