Het beste horen met je oren

0
682

Horen is natuurlijk een prachtig iets, ook al realiseren wij ons dat niet elke dag. Niet iedereen heeft helaas de mogelijkheid om simpelweg met hun oren te horen. Net zoals dat er mensen zijn die zonder een bril of lenzen niet kunnen kijken, zijn er ook mensen die een gehoorapparaat nodig hebben om te kunnen horen. Je kan een gehoorapparaat moeten gebruiken door meerdere voorgevallen. Zo kan men door ouderdom het gehoor verliezen, doof geboren zijn of door een bepaalde ziekte of aandoening het gehoor verliezen. Dit is in elk geval natuurlijk niet prettig om te hebben of mee te maken, maar in de meeste gevallen zijn gehoorapparaten gelukkig een goede oplossing hiervan. Het laat mensen weer de stemmen van familieleden horen. Men kan weer naar muziek luisteren of andere dagelijkse geluiden horen, zoals het voorbijrijden van een bus buiten. Een gehoorapparaat is hierdoor meer dan een apparaat, het is werkelijk waar een hulpmiddel die mensen tot het maximaal haalbare kan laten meedoen in onze maatschappij.

 

In het oor of toch erachter?

Er zijn momenteel vele soorten hoortoestellen met elk hun eigen productspecificaties. De meest gebruikte gehoorapparaten zijn de in het oor gehoortoestellen. Deze apparaten worden hierdoor ook wel IHO-apparaten genoemd. Het grootste voordeel van de gehoorapparaten die je in het oor kan dragen, is het feit dat het toestel hierdoor niet zichtbaar is. Soms hangt er toch een bepaalde vorm van een taboe om het gebruik van een gehoorapparaat, wat een onzichtbaar apparaat voor sommige gebruikers erg prettig kan maken. Het andere grote voordeel van een gehoorapparaat in het oor, is dat deze direct aansluit op het trommelvlies. Hierdoor zal er nooit ruis of storing ontstaan bij de ontvangen geluiden van het gehoorapparaat. Dit maakt dat een gehoorapparaat in het oor erg efficiënt, handig en effectief werkt. De accu van het apparaat in het oor is echter wat kleiner dan die van een gehoorapparaat achter het oor. Dit is natuurlijk logisch, aangezien een te grote accu zou maken dat het apparaat niet meer in het oor zal passen. Als je een gehoorapparaat nodig hebt dat een lange tijd mee zal moeten gaan gedurende de dag, kan het dus handiger zijn om misschien toch voor een gehoorapparaat achter het oor te kiezen. 

 

Past perfect

Het handige van een apparaat in het oor, is dat deze precies op maat van jouw oor gemaakt wordt. Hierdoor zal een gehoorapparaat in het oor altijd perfect passen. Doordat het precies de vorm van de binnenkant van jouw oor heeft, zal het gehoortoestel ook ideaal aansluiten op jouw trommelvlies, waardoor alle binnenkomende geluiden op het toestel altijd op een zo direct mogelijke manier doorgestuurd worden.