Zo stel je nieuwe doelen op voor de rest van het jaar

0
467

In het kader van “new year, new me” stellen we vaak in december enthousiast een lijstje op met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar vaak belandt deze binnen no-time weer in de papierbak en doe je al afstand van je doelen. Goede voornemens vereisen dan wel tijd, discipline en motivatie, maar zijn zeker niet onmogelijk om vol te houden. Ben je jouw goede voornemens van dit jaar allang weer vergeten, maak dan eens een nieuw lijstje voor de rest van het jaar. Noteer een paar doelen met een plan van aanpak, zodat je structuur en houvast hebt. Hoe gedetailleerder je plan, hoe meer je in staat zal zijn om het doel te bereiken. Vergeet niet dat je niet binnen een maand bij je doel hoeft te zijn, maar geniet juist ook van alle kleine stapjes die je maakt.

Fit en gezond

Hoewel we de afgelopen jaren meer met onze gezondheid bezig zijn geweest dan ooit tevoren, staat voeding en beweging bij vrijwel iedereen altijd tussen de goede voornemens. Belangrijk is om voor jezelf de aanleiding van het voornemen duidelijk te krijgen en het bijbehorende doel. Maak weer gebruik van dat vergeten sportschoolabonnement, schakel hulp in van een personal trainer of probeer verschillende teamsporten uit om te zien welke bij jou past. Ook gezonde voeding is hierbij natuurlijk belangrijk. Geen strenge diëten of veel te weinig calorieën, maar gebalanceerde voeding dat bij jouw doel past. Wellicht kun je ook baat hebben bij het nemen van bepaalde supplementen, zoals het nad nmn supplement. Ook andere varianten zoals liposomale supplementen kopen kun je online of in de winkel doen. Lees je daarvoor natuurlijk wel goed in over de werking en laat je informeren door een professional.

Pak huidproblemen aan

Een stralende huid zorgt ervoor dat je je comfortabeler en zelfverzekerder in je vel gaat zitten. Je huid hoeft echt niet volledig vrij van oneffenheden te zijn, een echte huid heeft namelijk gewoon textuur. Maak je dus niet druk als jouw huid er niet zo glad en egaal uitziet als in de commercials van verzorgingsproducten, jouw huid hoort bij jou en is hartstikke normaal. Omarm jouw oneffenheden met de juiste verzorging. Breid je skincare routine verder uit dan alleen je dagelijkse gezichtscrème en verdiep je in de juiste producten voor jouw huid.

Iets nieuws leren

Je bent nooit te oud om te leren, daarom kun je op jouw lijstje een aantal dingen zetten die je graag wilt leren. Of dat nu binnen een maand, jaar of aantal jaar is maakt niet uit. Zoek bijvoorbeeld een nieuwe creatieve hobby of start een opleiding of cursus. Wat dacht je van het leren van een nieuwe taal of het bijspijkeren van je Engels? En heb je altijd al interesse gehad in fotografie of andere hobby, dan kun je hiervoor een training volgen. Ook werkgerelateerd zijn er verschillende trainingen die je kunt volgen om bij te dragen aan een succesvolle carrière.