Een bril kiezen lastig? Niet met deze tips!

0
890

Een bril uitkiezen lijkt zo simpel maar als je eenmaal in de winkel staat valt het toch even tegen. Er is tegenwoordig zoveel keuze en aangezien je van een bril niet tientallen exemplaren koopt is het wel belangrijk dat de bril bij je past. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat de bril past bij de vorm van je gezicht. En vergeet ook je haarkleur en je kledingstijl niet. Ook bestaan er nog verschillende soorten monturen, van rond tot rechthoekig tot vierkant. Zoals je al merkt is de keuze maar met onderstaande tips wordt ook voor jou het kiezen van een bril een appeltje-ei.

De vorm van je gezicht

De eerste belangrijke tip die we je mee willen geven is dat je een bril uitzoekt die past bij de vorm van je gezicht. Er misschien verschillende gezichtsvormen. Zo kan je bijvoorbeeld een vierkant gezicht hebben of een rond gezicht maar ook een langwerpig gezicht, een diamantvormig gezicht, een ovaal gezicht of een hartvormig gezicht vallen onder de mogelijkheden. Heb je jukbeenderen die goed zichtbaar zijn zoals bij een vierkante vorm of diamantvormig gezicht? Kies dan voor zachte lijnen zoals een rond montuur. Op deze manier worden de lijnen niet nog een keer extra aangescherpt. Heb je in je gezicht juist wat minder zichtbare lijnen, dan wil je deze met je bril juist proberen te contouren. Een monteur met wat scherpere lijnen is dan meer geschikt. Overigens hebben je met alleen brillen keus uit verschillende modellen. Dus ook als je een zonnebril of multifocale bril laat aanmeten kan je deze uitzoeken op jouw wensen en behoeftes.

De kleur van je haar

Niet veel mensen zijn zich hiervan bewust maar ook je haarkleur speelt een belangrijke rol als je een bril gaat uitzoeken. De kleur van de bril moet namelijk wel passend bij jouw eigen kleuren. De kleur van je haar zegt vaak ook iets over je ondertoon. Heb je bijvoorbeeld bruin haar? Dan staan warmere kleuren jou waarschijnlijk het beste en je hebt dan ook een warme ondertoon. Dit zijn de donkere kleuren zoals bruin, legergroen, okergeel, dieprood, oudroze en oranje. Ben je van jezelf juist blond? Dan staan lichtere kleuren die wat feller zijn jou het beste. Je hebt dan ook een koude ondertoon. Kleuren die jou goed staan zijn bijvoorbeeld grijs, pastelkleuren, groen en rood. Zo zijn er ook bepaalde kleuren die het beste staan bij mensen die rood, zwart of grijs haar hebben.

Je kledingstijl

Kleed je, je graag naar de laatste trends? Grote kans dat je dan ook op zoek bent naar een bril die de modetrends volgen. Heb je juist meer een tijdloze stijl, dan kan je in principe ieder tijdloos monteur kiezen. En dan hebben we natuurlijk nog de casual stijl en de meer chique stijl. Iedere kledingstijl heeft zo zijn eigen kenmerken. Zorg dat je bril hierbij aansluit zodat het een geheel wordt. Heb je juist een beetje van alles wat of valt je er net tussen? Kies dan een algemene bril die je eigenlijk overal wel bij kunt dragen.