Dit is de meest geschikte vloer voor jouw slaapkamer!  

0
692

Ga je binnenkort verhuizen of verbouwen? Misschien ben je dan ook wel op zoek naar een nieuwe vloer voor in de slaapkamer. Vaak wordt er voor de slaapkamer voor laminaat of hout gekozen maar is dit eigenlijk wel de meest geschikte keuze? Of kan je ook voor andere vloeren kiezen? In dit blog vertellen we je graag wat nou de meest geschikte vloer is voor jouw slaapkamer.

Belangrijke eigenschappen

Allereerst is het natuurlijk goed om te weten waar een vloer in de slaapkamer allemaal aan moet voldoen. De vloer die in de slaapkamer ligt moet uiteraard zacht aan je voeten zijn. Je stapt tenslotte ’s avonds zonder schoenen en sokken (als het goed is) in bed en stapt er deze volgende ochtend ook zo weer uit. Niemand wordt blij van een harde, koude vloer die niet fijn aanvoelt aan de voeten. Daarnaast moet de vloer in de slaapkamer ook geluiddempend zijn. Niks vervelender dan dat je ‘s nachts nog een keer het bed uit moet en je het hele huis wakker maakt. Ook is het fijn als deze vloer onderhoudsvriendelijk is en een rustig uiterlijk heeft. Slechte hygiëne in de slaapkamer is namelijk echt een ‘not done’ en je wordt er ook niet blij van als je niet tot rust kan komen door verschillende drukke patronen of contrasten die je tegemoet komen zodra je de slaapkamer binnenstap.

Geschikte vloeren

Maar welke vloer is dan geschikt voor de slaapkamer? We kunnen je alvast geruststellen, het is gelukkig niet maar één vloer. Er zijn meerdere vloeren die voldoen aan de bovenstaande eisen en dus zeer geschikt zijn voor de slaapkamer. Zo zijn pvc vloeren bijvoorbeeld een zeer geschikte keuze voor deze ruimte. Ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, zacht en ook nog eens goed te combineren met vloerverwarming. Ze worden ook wel ‘het nieuwe laminaat’ genoemd. Dan zal je er waarschijnlijk ook niet van opkijken dat ook de laminaatvloer eigenlijk zeer geschikt is als slaapkamer vloer. Laminaat valt eigenlijk net tussen pvc en hout. Het is een tikkeltje duurder dan een pvc vloer maar wel makkelijker te onderhouden dan een houten vloer. Eigenlijk heeft deze vloer van alles wel wat. Daarnaast kan je ook nog voor vinyl kiezen of voor tapijt. Al moeten we wel eerlijk zeggen dat tapijt het steeds meer verliest aan populariteit ten opzichte van de andere vloeren. Ben je benieuwd welke vloeren er op dit moment allemaal worden aangeboden? Neem dan zeker eens een kijkje op Laminaatenparket.nl.