Waarom je dit jaar moet overstappen op groene zakelijke energie

0
560

Ook iets bijdragen aan een betere wereld? Het is algemeen bekend dat er iets gedaan moet worden aan het wereldwijde klimaat. Om over tientallen jaren nog net zo prettig als nu te kunnen leven moeten er groene stappen worden genomen. Daar kun je zelf een handje bij helpen door als ondernemer over te stappen op groene energie zakelijk. Groene energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Er is namelijk een groot aantal voordelen te vinden aan groene energie voor je bedrijf. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste voordelen.

Help het milieu met groene zakelijke stroom

Een van de grootste voordelen, al dan niet het grootste voordeel, van het afnemen van groene energie voor je onderneming is dat je op die manier een steentje bijdraagt aan een groenere wereld. Groene stroom is namelijk minder milieuvervuilend dan grijze stroom. Dat zit hem vooral in de manier hoe beide vormen van energie worden opgewekt. Kijken we naar grijze energie dan zien we dat er bij het productieproces ontzettend veel CO2 vrijkomt. Zoals je waarschijnlijk wel weet, is CO2 schadelijk voor de wereld. Nemen we het productieproces van groene stroom onder de loep dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrijkomt. In dat opzicht is groene energie dus beter voor het milieu. Ook wordt er gekeken naar de energiebronnen van beide soorten energie. Bij grijze stroom wordt er uit fossiele brandstoffen geput die ooit op zullen zijn. Bij groene energie maakt men daarentegen gebruik van natuurlijke bronnen die altijd zullen bestaan.

Je betaalt nooit te veel voor groene energie

Kort samengevat kun je dus wel stellen dat het productieproces van groene stroom beter is voor het behoud van het milieu. Wat uiteraard ook erg fijn is, is dat je voor groene zakelijke energie allang niet meer de hoofdprijs hoeft te betalen. Veel ondernemers denken dat dat nog wel het geval is. Omdat er de laatste jaren veel meer vraag is gekomen naar groene stroom is als antwoord daarop het aanbod ook gestegen. Dat betekent dat er meer concurrenten zijn waardoor de prijzen van energie lager kunnen liggen. Je kunt net als bij grijze stroom op zoek gaan naar de beste energiedeal door gebruik te maken van een zakelijke energievergelijker. Op Minder.nl vind je een goed voorbeeld van een zakelijke vergelijker waarmee je direct kunt beginnen. Het enige dat je moet weten, is je jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen. De vergelijker gaat op zoek waarna jij de keuze hebt uit meerdere deals. Handig toch?

Je kunt je eigen groene stroom opwekken

Wat tot slot goed is om te weten, is dat je ervoor kunt kiezen om je eigen groene stroom op te wekken. Met een grijs energiecontract kan dat absoluut niet. Het opwekken van je eigen groene energie is heel eenvoudig. Hiervoor moet je investeren in zakelijke zonnepanelen; het aantal hangt af van je energieverbruik. Natuurlijk kost dit het nodige geld, maar je moet het echt zien als een investering. Na enkele jaren heb je die kosten er namelijk alweer uit, omdat je al die tijd gebruik maakt van gratis energie die opgewekt is uit zonnestralen. In verhouding is het dus uiteindelijk goedkoper én beter voor het milieu. Wat hierbij ook nog eens mooi meegenomen is, is het feit dat je als ondernemer diverse vergoedingen aan kunt vragen om dit soort energiebesparende maatregelen te bekostigen. Je krijgt in ieder geval de mogelijkheid om (een deel van) de investering bij de Belastingdienst af te trekken. Uiteindelijk ben je dus helemaal niet zoveel geld kwijt en beschik je zelfs over een gratis energiebron. Je moet alleen wel eerst het geld hebben om een investering te kunnen maken.