De spelers van FC Groningen

0
411

FC Groningen is een broeikas voor jong talent. De club uit het hoge noorden, die sinds 1971 bestaat, heeft al vele grote namen de wereld van het voetbal ingebracht. Hier werden vele grote spelers op jonge leeftijd beter en beter, waarna ze vertrokken richting het grote podium. In dit blog vertel ik meer over de grote namen die op het veld van de FC hebben gespeeld.

Ronald Koeman

Een absolute held die is begonnen in Groningen is natuurlijk Ronald Koeman. Deze oud speler, geboren in Koog aan de Zaan, groeide daarna op in Groningen. Hier begon hij met voetballen en debuteerde hij in 1980 voor het eerst. Dit deed ie niet als enige van de familie. Ook zijn broer Erwin maakte indruk op het Groningse veld.

Luis Suárez

In 2006 waren er transfergeruchten over een nieuwe speler uit Argentinië. Het was de duurste aankoop tot dusver voor de noorderlingen. FC Groningen betaalde anderhalf miljoen euro voor de Argentijn. Hij liet al snel zien dat het een goed besluit was. Suárez is een beruchte speler, door de bijt incidenten die hij veroorzaakte, maar is een ontzettend goede speler die momenteel tot de absolute top van de wereld behoort. El Pistolero, zoals hij ook wel wordt genoemd, speelde na Groningen bij grote clubs als Liverpool en Barcelona, waarna hij vertrok naar Atlético Madrid, waar hij momenteel speelt.

Arjen Robben

Arjen Robben kunnen we absoluut bestempelen als de grootste held van deze tijd. Geboren in de noordelijke provincie maakte Robben in 2000 zijn debuut voor Groningen. Hier groeide hij enorm, waarna hij vertrok naar PSV. Hierna volgde een prachtige carrière voor de Groninger. Zo stond hij op het veld voor Chelsea en Real, waarna hij vele seizoenen speelde voor het Duitse Bayern München. Het leek erop dat Robben stopte na het seizoen 2018/2019, maar hij koos na een jaar clubloos te zijn voor een terugkeer naar de club waar hij ooit begon. Hier werd duidelijk waarom zijn bijnaam “de man van glas” is, want na een kwartier spelen raakte hij geblesseerd. Helaas maakte hij verder in het seizoen weinig minuten. Toch was het een groot voordeel voor de club, die veel inkomsten maakte aan de shirtverkoop en seizoenskaarten. Hiermee hebben ze vele records gebroken. Na dit ene seizoen besloot Robben toch echt te stoppen met voetballen. De supporters van de FC zijn hem eeuwig dankbaar, ondanks zijn matige aantal speelminuten.

Zo wordt duidelijk hoe invloedrijk een kleine club als Groningen kan zijn. Jammer genoeg voor de supporters van de club vertrekken de goede spelers altijd snel naar een grotere club.

Voor meer nieuws hierover kunt ook langs op de website van nu.nl. Nu.nl is een van de grootse nieuwssites van Nederland. Ook hier kunt u het nieuwste nieuws vinden over u favoriete voetbalclub! Kijk daarom altijd 1 keer per dag op nu.nl in de sectie sport.