Vanaf nu nooit meer plastic flesjes gebruiken

0
612

Steeds meer mensen maken de overstap van plastic flessen naar een herbruikbare drinkfles. Allereerst is het handig als je altijd een eigen fles bij de hand hebt en het is bovendien een stuk beter voor ons milieu. Tegenwoordig zijn er veel herbruikbare waterflessen op de markt en kun je ze in allerlei kleuren en motieven vinden. Die zien er toch veel leuker uit dan een standaard plastic flesje? 

Waarom iedereen overstapt op herbruikbare drinkflessen

Het voornaamste voordeel van herbruikbare waterflessen is de waarborging van de natuur. De hoeveelheid plastic die rondzwerft in onze straten en in de oceanen is gigantisch. Door allemaal ons steentje bij te dragen kunnen we hopelijk deze hoeveelheid terugdraaien. Kies daarom voor een herbruikbare waterfles in plaats van iedere dag een nieuw plastic flesje mee te nemen naar werk of school. Je zult zien dat je plastic afval flink zal slinken. 

Het hergebruiken van een plastic flesje is bovendien erg onhygiënisch. Na een aantal dagen zullen de bacterieën rondzwermen rond de opening van de fles. Een plastic flesje in de vaatwasser doen is ook geen goed idee: door de hitte kan het plastic gaan smelten en komen er gevaarlijke chemicaliën vrij. 

Geef terug aan de natuur met een herbruikbare drinkfles

Veel bedrijven die herbruikbare drinkflessen produceren zetten zich in voor het beschermen van ons milieu. Zo ook FLASKE. Zij maken zich hard voor het klimaat en zijn actief bezig met het bestrijden van plastic soep in onze oceanen. 10% van hun jaarlijkste winst gaat naar de Plastic Soup Foundation. Als jij een FLASKE koopt help je al mee met het schoon krijgen van de oceanen. Zo zie je maar dat met een klein beetje doen je al veel kunt bereiken!

Een gepersonaliseerde waterfles van FLASKE

Als iedereen in huis straks een eigen herbruikbare waterfles heeft, is het wel zo handig als iedereen direct zijn eigen fles kan herkennen. Daar heeft FLASKE iets op bedacht: via hun website kun je een gepersonaliseerde waterfles ontwerpen. Deze personalisatie gaat een stuk verder dan enkel de kleur kiezen. Zo kies je allereerst de maat en welke dop je graag op je fles wil hebben. Vervolgens kies je uit een rijk aantal kleuren het mooiste ontwerp. Je kunt kiezen uit effen kleuren die mat of glanzend zijn afgewerkt, maar ook uit leuke patronen waardoor de waterfles helemaal opfleurt. Tenslotte kun je je naam onderaan je fles laten graveren. Dit maakt een gepersonaliseerde waterfles van FLASKE ook hartstikke leuk om cadeau te doen.