Duurzaam leven? Zo doe je dat!

0
726

Duurzaam leven, het is iets waar steeds meer mensen naar kijken. Duurzaam leven zorgt ervoor dat je uiteindelijk een hoop kosten kan besparen en ook nog is bedraagt aan een groenere wereld. Het is belangrijk om te kijken op welke manieren jij duurzaam kan gaan leven. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw leven. De verschillende manieren kunnen verschillen van hoe toegankelijk ze zijn.

Duurzame energie opwekken

Wanneer je een eigen huis hebt wil je het liefst zo duurzaam mogelijk energie opwekken. Dit zorgt er niet alleen voor dat je op een gegeven moment geen energie meer hoeft af te nemen en zorgt er ook nog is voor dat jouw huis draait op groene energie. Denk bijvoorbeeld aan zonnenpanelen. Met svea solar zonnepanelen kan jij gemakkelijk je huis verduurzamen en zonnepanelen laten installeren.

Duurzaam vervoer

Steeds meer mensen maken de overstap van benzine of diesel rijden naar elektrisch rijden. Een bepaalde groep mensen maakt zelfs de overstap van een auto naar een elektrische fiets. Dit zorgt er niet alleen voor dat je minder geld kwijt bent aan benzine of diesel maar vaak ook een stuk minder onderhoudskosten hebt. Elektrische auto’s worden steeds populairder en zorgen ervoor dat er steeds minder CO2 wordt uitgestoten. Het is belangrijk om te kijken welke elementen jij kan verduurzamen m.b.t. vervoer.

Duurzaam wonen

Duurzaam wonen hoeft niet direct te betekenen dat je allerlei nieuwe apparatuur hoeft aan te schaffen. Duurzaam wonen betekent ook besparen. Iedereen die een eigen huis heeft kan wel ergens op besparen. Zorg bijvoorbeeld voor goede isolatie of zorg ervoor dat je niet de hele nacht of avond de lamp aan laat staan. Het zijn soms kleine dingetjes die ervoor zorgen dat je gemakkelijk kan verduurzamen, waardoor je gemakkelijk geld kan besparen en bijdraagt aan een beter milieu.

Duurzaam bouwen

Wanneer je niet een nieuw huis hebt gekocht is het slim om te kijken naar duurzame bouwmaterialen. Bouwmaterialen zijn goed voor ongeveer 15% tot 18% van de totale milieu-impact van gebouwen. Naast het verbeteren van de energieprestatie van gebouwen, moet er ook een verantwoorde keuze gemaakt worden voor duurzame bouwmaterialen. Houd daarom rekening met de technische prestaties, de impact op het milieu en de impact op de gezondheid. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat jouw huis meer waard wordt aangezien het een betere energielabel heeft. Je kan er ook voor kiezen om dit te doen bij je huidige woning. Het is een investering maar uiteindelijk haal je die kosten er weer uit.