Een vaccinatie afspraak maken voor je reis doe je zo

0
488

Het is tegenwoordig erg belangrijk om je te laten vaccineren als je naar het buitenland gaat, voornamelijk als je naar een land buiten de Europese Unie gaat. Dat heeft ermee te maken dat veel landen ontwikkelingslanden zijn. Hierdoor is het dus mogelijk dat er virussen voorkomen die erg gevaarlijk zijn. Dat is niet vreemd, want er is veel armoede, vervuiling en ook is er weinig geld voor gezondheidszorg. Als je een vaccinatie afspraak wilt maken voor je reis, dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk meer informatie over hoe je een vaccinatie afspraak kan maken. 

 

Wat moet je weten?

Wanneer je je wilt laten vaccineren voor een reis, dan is dat een verstandige keuze, maar er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste zaken, is dat het vaccineren nooit verplicht is. Je kunt dus niet op Schiphol of in het land van aankomst geweigerd worden omdat je niet gevaccineerd bent. Daarnaast is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat je last kunt krijgen van bijwerkingen. Bijwerkingen zijn normaal en je hoeft je in verreweg de meeste gevallen nergens zorgen om te maken. Als je wilt weten wat je kunt doen als je last van bijwerkingen hebt, kun je het beste achterhalen door contact op te nemen met je huisarts.

 

Welke vaccinatie heb je nodig?

Voordat je een afspraak gaat maken, is het eerst belangrijk om te achterhalen welke vaccinaties er aangeraden worden voor het land waar je naartoe gaat. Dit kun je op allerlei verschillende manieren achterhalen. Zo kun je bijvoorbeeld de website van het RIVM of de GGD bezoeken, maar ook kun je de website van reisvaccinaties bezoeken. Hier vind je allerlei informatie over vaccins, hoe je een virus kan voorkomen, maar ook de aangeraden vaccinaties Egypte

 

Een afspraak maken

Wanneer je een afspraak wilt maken om jezelf te laten vaccineren tegen de virussen die in het land voorkomen, dan kun je dat op verschillende manieren doen. Een van de meest gekozen manieren is het maken van een afspraak bij de GGD. Dit kan via de website van de GGD, maar ook kun je telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak. Als je zo snel mogelijk een vaccin nodig hebt, dan is het verstandig om te kiezen voor een commerciële partij. Je kunt in veel gevallen dan al de volgende werkdag langskomen.