Yoga mat onmisbaar voor de beste meditatie

0
616

Yoga wordt steeds populairder; steeds meer mensen staan op een yoga mat. Door deze sport te beoefenen word je soepeler en sterker. Maar er wordt ook aan yoga gedaan omdat het de geest rustig maakt. Wat voor soorten yoga zijn er? Wanneer gebruik je een yoga mat? En wanneer gebruik je meditatiekussens? Dat lees je in dit artikel.

Soorten yoga

Er zijn verschillende vormen van yoga die je kunt doen. Zo heb je wat rustigere yogavormen zoals mindful yoga, hier staat de techniek van meditatie centraal. Je maakt verfijnde bewegingsoefeningen tijdens de meditatie. Ook bij yin yoga probeer je jouw geest tot rust te brengen, dit doe je door zittende en liggende oefeningen te doen. Deze vorm van yoga bevordert de bewegelijkheid. Een actievere vorm van yoga is power yoga. Het hele lichaam is hierbij betrokken. De focus ligt op de ontwikkeling van de spieren. De klassieke vorm van yoga is hatha yoga. Je maakt hierbij veel dynamische en verstilde houdingen. Het zorgt voor ontspanning en innerlijke rust.

Gebruik een eigen yoga mat voor meer comfort

Yoga is een superfijne sport, want je kunt dit overal beoefenen. Je hebt geen dure apparaten nodig, een eigen yoga mat is voldoende. Maar waarom kan je beter je eigen yoga mat aanschaffen? Als je naar de sportschool gaat om yoga te beoefenen is het beter om jouw eigen yoga mat mee te nemen, omdat dit hygiënischer is. Je kunt namelijk bij yoga gaan zweten en huidcellen verliezen door de wrijving van de oefeningen. Daarnaast is een eigen yoga mat beter want je kunt die gebruiken waar je wilt. Je hoeft nergens de yoga mat te lenen of te huren, je neemt gewoon jouw eigen yoga mat mee. Als je een eigen yoga mat thuis hebt staan, motiveert dat jou ook meer om yoga thuis te beoefenen.

Gebruik meditatiekussens bij je meditatie

Als je begint met mediteren ga je altijd lekker ergens liggen of zitten. Maar als de meditaties langer zijn, dan wordt het steeds oncomfortabeler om in dezelfde houding te zitten. Daarom is het gebruik van meditatiekussens handig tijdens een meditatie. Meditatiekussens zorgen ervoor dat je langer rechtop kunt zitten, want je hebt een comfortabele zithouding. Met meditatiekussens kan je een kleine holling in je rug creëren, waardoor je ruggengraat recht blijft. Je krijgt daardoor ook minder nekklachten. Automatisch zorgt het ervoor dat je jouw geest helder en alert houdt. Door het gebruik van meditatiekussens maak je goed contact met de grond.