Genieten in Brugge, het Venetië van het Noorden

0
706

Brugge is een typisch middeleeuwse stad en een van de meest bezochte plaatsen in België. Het wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Deze historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor Brugge vele toeristen uit het buitenland aanspreekt. Het historische stadscentrum staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wie het centrum van Brugge bezoekt, zal merken dat een groot deel van de binnenstad goed bewaard is gebleven. De moderne tijd is geïntegreerd met oude gebouwen, straten en pleinen. Maar  Brugge is meer dan een verzameling prachtige gebouwen, pleinen en straten. Ook bourgondiërs voelen zich er onmiddellijk thuis. Brugge is het walhalla voor chocoladeliefhebbers. Hier kun je heerlijke chocoladeproducten kopen in meer dan 50 lokale chocoladewinkels!

Het Venetië van het noorden ontdekken met de fiets
Wil je Brugge op een gezonde en interessante manier leren kennen? Dat kan met een fietstocht door Brugge. Je ontdekt alle hoogtepunten van de stad en dit onder leiding van een geschoolde en ervaren stadsgids.

Romantische rondvaart
Brugge heeft zijn naam van 'Venetië van het Noorden' vooral te danken aan zijn ontelbare mooie en romantische bruggetjes over de kleine grachten die zich dwars door de stad slingeren. Tijdens de boottocht bewonder je de mooiste plekjes van Brugge vanuit een heel ander perspectief.

Prinselijk Begijnhof
Brugge is ook bekend van zijn begijnhof. Het bestaat voornamelijk uit kleine witgeschilderde huisjes uit de 17de en 18de eeuw. Dit begijnhof is alleen toegankelijk via de Wijngaardbrug. Het begijnhof huisvest een museum waar je kunt zien hoe ze er in de 17de eeuw in deze huizen leefden. Tegenwoordig wonen de zusters van het bisdom Sint Benedictus er. Het is gelegen aan het prachtige Minnewater, waar prachtige witte zwanen zwemmen.

Historium

Dit prachtig museum vind je aan de Brugse Grote Markt. Het neemt je mee op een interactieve manier door Brugge in de gouden eeuw. Het is alsof je de tocht écht maakt. Na de rondleiding proef je een pint aan het Duvelorium of geniet je vanaf het terras van het prachtige uitzicht op het mooiste plein van Brugge.

Brouwerij De Halve Maan
In deze familiebrouwerij wordt het enige echte in Brugge gebrouwen bier gemaakt. Deze brouwerij is gevestigd aan het Waldplein midden het historische centrum van de stad. In dit schitterende pand vind je ook een museum met als kers op de taart een schitterend uitzicht over de stad.

Belfort
In deze middeleeuwse toren spelen elk uur in totaal 47 klokken hun deuntje. Deze stadstoren werd vroeger gebruikt als uitkijktoren en kan nu tegen betaling worden beklommen. Na het beklimmen van de 366 word je beloond met een schitterend uitzicht over de stad.

Nachtleven
In het Brugse stadscentrum vind je naast culinaire restaurants en gezellige eetgelegenheden ook stemmige bars en caféés. Drink gerust een biertje, maar doe het verstandig. Heb je het daar moeilijk mee en wil je ervan af? Zoek dan zeker aangepaste alcoholhulp