Ik heb een tuintje in mijn hart…

Maar alleen voor jou….wie kent het nummer niet? Hoewel het nummer eigenlijk een liefdesverklaring aan een meisje is, geldt het voor ons ook voor de tuin. Want iedereen verdient een tuintje in zijn hart. En die tuin kan je zelf zo mooi maken als je zelf wil! Wij geloven er heilig in dat een tuin het eerste is wat mensen zien wanneer zij bij jou op bezoek gaan. Daarom moet je tuin en verzorgd uit zien. Denk aan iemand met een onverzorgde tuin; overal groeit onkruid, er ligt afval en de tuinmeubels staan te verrotten tegen een muurtje. Dan is je eerste indruk van die persoon al snel: die zorgt niet goed voor de tuin, en wellicht ook niet voor het huis, en misschien wel niet voor zichzelf! Een mooie tuin geeft een stabiele indruk; iemand die tijd maak om de heggen te snoeien, planten te verzorgen en natuurlijk iemand met oog voor tuinhout. Een mooie schutting langs de zijkant staat chique. En waarom? Dat leggen we uit.

Schutting.

Een schutting is een metafoor voor bescherming. Een mooie houten schutting met een houten poortdeur geeft het signaal af; dit is mijn tuin, met mijn spullen, ik bescherm deze. Een dief die in een onbewaakte open tuin een mooie fiets ziet staan zal snel naar binnen kunnen lopen, want er is niks dat hem tegenhoudt. Maar een dief zal niet snel over een schutting klimmen of een houten poort forceren als hij niet eens kan zien wat zich erachter bevind! Daarnaast is dit tijdsrovend, en zal hij waarschijnlijk gezien worden. Je kunt je fiets dus lekker binnen in de tuin zetten met de poort deur dicht; en je fiets staat veilig. Dit zou ik niet aanraden bij een open tuin.
Daarnaast werkt de schutting natuurlijk ook erg goed als privacy; als je wil liggen zonnen in de tuin ben je van links en rechts beschermt voor glurende buren. Maar ook gewone voorbijgangers zullen niet snel hun nek uitsteken om boven de schutting te kijken; iedereen weet dat dit niet netjes is.
 

Tenslotte werkt een goeie schutting en poort ook erg goed voor de plantjes. Denk aan plantjes en bloemen die niet de gehele dag in de zon kunnen staan; die hebben schaduw van de schutting. En tegen harde wind en storm staan ze ook redelijk beschut. Laat staan ongedierte!
Twijfel niet langer en pak die tuin aan. Maak een tuintje in je hart en voor je huis.

 

Anderen lazen ook:

Gerelateerd