Investeer in je tuin!

0
555

Tijd voor een tuin renovatie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nou verhuisd bent of zin hebt in een grote verbouwing; wij kunnen je verder helpen. Ben jij per toeval iemand die een huis met een tuin heeft weten te bemachtigen? Dan is het aan jou om je tuin in te richten naar je eigen smaak.
Een tuin is het eerste wat mensen die bij jou op bezoek komen zien. Jij kent vast mensen met een voortuin die er helemaal niks mee hebben gedaan. het onkruid woekert aan alle kanten, er staan dode planten en wellicht zelfs afgedankte meubels en afval. Niet een uitnodigende sfeer hè? Dat moet anders! Met mooi tuinhout nodig je mensen uit om te komen kijken. Ze voelen zich welkom, zijn verrast, of zijn beschermd.

Waar begint het mee?

Het begint natuurlijk met een schutting of een mooie houten poortdeur. Hiermee scherm je jouw tuin af van de straat en van de tuin van anderen en zeg je: dit stukje grond is van mij. Hier heb ik mijn best op gedaan, ik verzorg de grond, ik geef de plantjes water en de meubels zijn van mij. Dat is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk; de bescherming van eventuele teunmeubels. Denk aan een picknick tafel, die anderen ook wel mooi zullen vinden of misschien beschouwen ls openbaar goed. Achter een schutting met een houten poortdeur kan je gerust je fiets neerzetten, want een poortdeur openen is een schending van privacy. Een dief zal twee keer nadenken voordat hij over een schutting probeert te klimmen of een deur wilt forceren. Als je deze niet hebt, kan hij zo je tuin in lopen en meenemen wat er staat. En wat hoor je dan? “Ik wist het niet!”

Privacy.

Naast de veiligheid van je meubelen is het natuurlijk ook gewoon heel fijn om een schutting en poort te hebben voor privacy. Mensen zijn altijd geneigd even naar binnen te kijken bij een huis waar ze langs wandelen en dat zal bij jou geen uitzondering zijn. Zeker niet als je een huis hebt met mooie grote ramen! Met een schutting zorg je ervoor dat de buren aan de zijkant niet naar binnen gluren als je bijvoorbeeld aan het zonnen bent in je tuin. De poort houdt ook ongewenste gasten buiten de deur. Een schutting geeft een duidelijk signaal af, en niet veel mensen durven zó nieuwsgierig te zijn dat ze even erboven koekeloeren! Een schutting beschermt ook je planten en bloemen tegen harde wind en storm. Zo staan ze altijd een beetje beschut, en dat geldt natuurlijk ook voor je meubels.

Investeer nu in je tuin en je krijgt er een hoop voor terug!