Leuke dates voor thuis

0
653

De lockdown zorgt er voor dat we creatief moeten zijn op het gebied van daten. Of het nou met je partner is, of met iemand waar je voor het eerst mee afspreekt. Een originele date bedenken was altijd al lastig, maar de corona crisis maakt het er niet beter op. Heb jij binnenkort een date, of weet je niet meer wat je moet doen? In deze blog geven we een paar simpele, maar leuke date tips voor thuis. 

Pizzarette

Ben jij een echte pizzaliefhebber? Dan zal je pizzarette heel leuk vinden. Een pizzarette is een pizza oven waarin je kleine pizza’s kan maken. Deze zet je gewoon op tafel. Kies van te voren verschillende soorten toppings en serveer dit op een leuke manier op tafel. Met een avondje pizzarette ben je de hele avond zoet! Wil je indruk maken op je date? Stel voor om voor elkaar een pizza te maken. Als je slim bent doe je dat een beetje later op avond, zodat je precies weet wat hij of zij lekker vindt. Je kan er ook een wedstrijdje van maken: wie maakt de lekkerste pizza’s?

Kaasfonduen 

Voor de echte kaasliefhebbers is kaasfonduen de perfecte date! Houden jullie allebei van kaas? Dan moet je een keer samen gekaasfondued hebben. Bij een kaasfondue smelt je kaas. Je kan allerlei verschillende dingen in de kaas dopen. Denk aan brood, paprika, of broccoli. Je kan het zo lekker en (on)gezond maken als je zelf wilt. Bij een kaasfondue kan je een lekker wijntje drinken. Kies een goede fles wijn uit en probeer indruk te maken op je date. Voordat je deze date planned moet je wel een kaasfondue hebben, anders moet je een kaasfondue kopen. Verder ook niet om langs de kaaswinkel te gaan voor goede kaas. 

Gourmetten

De laatste is niet zo populair bij vegetariërs. Ben je niet vies van een stukje vlees? Hopelijk is jouw partner of date dat ook niet. Voor vleesliefhebbers is samen gourmetten een leuke date. Bij gourmetten denk je misschien aan kerst of pasen, met de hele familie rond de plaat, maar gourmetten kan ook best romantisch zijn. Haal goed vlees bij de slager en zorg dat je verschillende sausjes en kruiden in huis hebt zodat je genoeg kan variëren. Kies een lekker drankje uit, zet een muziekje op de achtergrond en sluit de avond af met een leuk spelletje. Ondanks dat gourmetten minder populair is bij vegetariërs zijn er tegenwoordig steeds meer vega opties. Probeer ook een keer een vega gourmet avondje als jouw partner of date geen vlees eet, dit zal gewaardeerd worden.