Wil je ook surf lessen nemen?

0
672

Het is zomer en dat betekent dat het recreatieseizoen weer van start gaat. Het is de ideale tijd van het jaar om surf lessen te nemen! Zowel jongeren als ouderen kunnen deze lessen nemen. Dus vind jij het leuk om ook het surfen onder de knie te krijgen? Probeer het dan gerust eens uit, alleen of met een groepje. Je hoeft niet bang te zijn want ervaren instructeurs leren jou de fijne kneepjes en zullen er zorg voor dragen dat jij veilig kennis kunt maken met deze toffe sport. Zo kom je er ook achter of het wat voor je is en of je ermee verder wilt gaan. Deze lessen kun je op diverse plekken volgen. Misschien heb je wel een groot recreatiegebied met een meer bij jou in de buurt, of misschien moet je uitwijken naar een andere plaats. Je kunt bijvoorbeeld bij Telstar Beach surf lessen volgen.

Diverse soorten surf lessen

Er zijn diverse mogelijkheden. Indien jij een aanbieder hebt gevonden kun je natuurlijk informeren wat daar wordt aangeboden en wat de kosten zijn. Een voorbeeld van te volgen surf lessen zijn windsurf lessen. Je staat dan op een surfplank met daarop een mast en een zeil. De wind stuwt je vooruit, je dient zelf wel de richting te bepalen door te sturen met een giek. En aan de onderkant van de surfplank zit een vin, dit zorgt voor een stabiele koers. Meestal is het materiaal, zoals een wetsuit, bij de windsurf lessen inbegrepen. Tijdens zo'n eerste windsurf les leer je onder andere je balans te vinden op het surfboard, hoe je op het board moet stappen en het zijl omhoog moet trekken, en hoe je een stukje surft op het water. Ook een complete meerdaagse cursus is soms mogelijk, zodat je het nog beter leert.

Volg SUP les

Een leuke variatie op het surfen dat je kunt leren is SUP. Dit staat voor Stand Up Paddling. Het is goed voor je gezondheid en rustgevend. Deze sport is ontstaan vanuit het surfen, want echt surfen kun je SUPpen niet noemen. Je staat daarbij op een SUP board, en beweegt jezelf voort met een peddel. Je kunt SUP les in groepsverband volgen, maar het is vaak ook mogelijk privéles te krijgen van een ervaren instructeur. Natuurlijk zijn er nog meer soorten surf lessen zoals kitesurf lessen (waarbij je voort getrokken wordt door een vlieger) of wingsurf lessen (waarbij jouw surfboard een foil aan de onderkant heeft, waardoor het board iets hoger op het water komt, je hebt ook een wing nodig die je vast houdt). Veel plezier met het kiezen van een leuke surfles, bijvoorbeeld bij eerder genoemde locatie! Informeer bij de aanbieder naar de prijzen.