Met een Capi plantenbak staat je tuin er mooi bij

Hoe gezellig staan bloeiende planten in je tuin? Heel gezellig toch? Maar wat nu als je niet echt een tuin hebt, maar meer een binnenplaatsje of zelfs een balkon of dakterras? Ook dan wil je gezelligheid om je heen. En dat is dan weer heel gemakkelijk te realiseren door een Capi plantenbak aan te schaffen en deze te vullen. Een Capi plantenbak is licht van gewicht doordat deze van polyester is gemaakt en kan daardoor ook met een gerust hart op een balkon of dakterras geplaatst worden. Deze plantenbakken zijn er in veel verschillende modellen en kleuren. Er is altijd een Capi plantenbak die voldoet aan jouw smaak.

Wat zet je in je Capi plantenbak?

Je kunt er bijvoobeeld een sinaasappelboompje in plaatsen. Dat staat niet alleen leuk, het zorgt er ook nog eens voor dat je insecten naar je tuin lokt. Net als een kleine vlinderstruik of een hortensia. De bijen en de vlinders zullen blij met je zijn. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de Capi plantenbak te gebruiken om kruiden in te kweken. Zo heb je altijd verse ingrediënten voor in de keuken bij de hand. Verse kruiden zijn heerlijk en veel gezonder dan gedroogde kruiden.

Hoe zit het met de winter, kan de plantenbak dan buiten blijven?

Jazeker! In de winter kun je de Capi plantenbak gewoon buiten laten staan. De polyester zorgt ervoor dat de pot niet kapot zal vriezen zoals bij veel stenen potten wel zal gebeuren. Ook zijn de wortels van je planten direct goed beschermd tegen de koude. Wil je toch nog iets extra’s doen om de planten in de pot te beschermen? Dan kun je de grond in de pot afdekken met wat stro of plastic. Er kan dan niets misgaan met plant en pot.

En in de zomer?

Ook in de zomer kan deze plantenbak gewoon buiten blijven staan. De pot zal, ook weer door het gebruik van polyester, niet verkleuren of gaan afbladderen in de sterke zon. Je moet hoogstens in de gaten houden of de plant die je in de plantenbak zet goed tegen de warmte en het felle zonlicht kan. Af en toe een extra drupje water is dan verstandig. Gaan de bladeren alsnog slap hangen? Dan is de Capi plantenbak door het lichte gewicht gemakkelijk te verplaatsen naar een schaduwplek.

Op de Capi plantenbakken-lijn Made in Holland zit maar liefst 10 jaar garantie. Op de andere series wordt 3 jaar garantie gegeven.

Anderen lazen ook:

Gerelateerd