Je bent gebeten door een hond. Wat nu?

0
862

Het weer is de laatste dagen erg aangenaam, het gevoel van lente komt weer maar boven en zijn er vele mensen die er eens op uit gaan naar het bos, park of naar het strand. Zo zijn er mensen die graag met hun partner of het gezin er op uit gaan, maar wordt de hond ook vaak meegenomen om uit te razen. De honden hebben het erg naar hun zin, maar kan het ook wel eens gebeuren dat het een geheel andere draai krijgt. Een hond voelt zich aangevallen of wilt spelen, waarna hij een omstander bijt. Er is sprake van een hondenbeet en kunnen hier nare gevolgen aan zitten. In dit blog vertellen we je meer wanneer je bent betrokken bij een incident waar een hondenbeet aan te pas is gekomen.

Probeer er met de eigenaar uit te komen

Een hondenbeet kan voor erg veel narigheid zorgen en kunnen hier fatale gevolgen aan vast zitten. Het namelijk zo zijn dat de wond gaat ontsteken of dat er zich een infectie bevindt, die je vervolgens erg goed moet behandelen. Je zult een tijdje afwezig zijn van je werk, kunt bepaalde handelingen moet uitvoeren en hebt erg veel rust nodig.

Wanneer er een hondenbeet heeft plaatsgevonden, raden we je zeker aan om te kijken of je er gemakkelijk met de eigenaar uit kunt komen. Het gebeurt vaak dat de eigenaar ook is geschrokken van het incident, gegevens afgeeft en jullie samen de zaak kunnen afhandelen, maar zijn er helaas ook baasjes die weglopen van de situatie. Hierom is het ook verstandig om gegevens te verzamelen van getuigen, zodat er voldoende bewijs is om aanspraak te maken op de eigenaar.

Schakel een letselschade advocaat in

Wanneer je eenmaal de gegevens hebt verzamelt, kun je in aanmerking komen voor een schadevergoeding die wordt verhaald op de eigenaar van de hond. Een letselschade advocaat neemt de administratieve werkzaamheden op zich en neemt het voor je op in de zaak, waarna jij de hoogst mogelijke schadevergoeding zult ontvangen.

De letselschade regelt alle praktische zaken en stelt jou gerust, zodat jij je volledig kunt focussen op het herstel en sterker terug zal komen. 

Ga bij een hondenbeet dus ten alle tijde naar de huisarts, verzamel gegevens van getuigen en wissel gegevens uit met de eigenaar, waarna je een letselschade advocaat kunt inschakelen om de verdere zaak af te handelen.